The Inner Game of Tennis


In 1974 publiceert tennisgoeroe Timothy Gallwey The Inner Game of Tennis. De management summary is dat je jezelf niet in de weg moet zitten als je tennist. Get out of your own way. Ik vind het altijd behulpzaam om net voordat ik mijn racket briesend in het net wil leggen even aan Gallwey’s advies te denken: kijk naar de naden van de bal, and abandon all thoughts ye who is at the verge of hitting the ball.

Waar je als kleuter tegenwoordig zonder mental coach niet eens meer de zandbak in mag,  daar is Gallwey in de jaren zeventig een van de eersten die een balletje opgooit over de psychologie van sport. Het blijft fascinerend hoe je met hetzelfde aantal gedraaide tennisuren de ene dag met borstkas parmantig vooruit in topvorm over de baan paradeert, en de volgende dag je tweede service gedwongen onderhands slaat.

In het volgende fragment leert Gallwey een Rubensiaanse dame die nog nooit een racket heeft vastgehouden, en op het punt stond haar eerste tennisles af te bellen, binnen 20 minuten een alleraardigst balletje slaan. Smashing.

Over D*J*K

Sun in Gemini, Moon in Aquarius, Scorpio rising,
Dit bericht werd geplaatst in Documentaire, Educatief, Sport en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s