Good Cops, A Badder Bad Guy


De speelfilmlange openingsaflevering van het tweede seizoen van Miami Vice onthoofde meteen de serie. De In & In Corrupte Bankier (excuse my quadruple pleonasm) met een onvergetelijk perkamenten achterhoofdje  legt de daadwerkelijke way of the world uit aan Crockett en Tubbs. Ze staan er als halfgesmolten ijssculpturen bij. In deze scene zijn ze volkomen out of place in hun eigen serie.

In de volgende afleveringen lijken de righteous cops met een galmende zoemtoon in hun oren tegen beter weten in toch maar te crimefighten. Meer omdat ze het toch al deden dan omdat ze er zelf nog in geloven.

Deze scene bevat vanaf 1:55 de beste versie van de klassieke a-profoundly-evil-being-explains-it-all-while-rinkling-sinisterically-with-his-icecubes stijlfiguur. En er zitten niet eens ijsblokjes in zijn drankje! Toch hoor je het rinkelen. Dát is pas method acting. Julian Beck, the banker gone very,very bad heeft overigens zelf de première van zijn meesterrol niet gehaald. Hij overleed vlak na de opnames aan maagkanker.

Het magievermoordende einde na Beck’s meesterlijke monoloog komt van rauwdauwende proletencop Sonny: ‘I can’t touch you. I know that. Too many roadblocks, politics, favours. But you’re a dirty ace.’ Yeah right. We zijn in één dreun weer terug op het asfalt. Ga toch boeven vangen man.

Over D*J*K

Sun in Gemini, Moon in Aquarius, Scorpio rising,
Dit bericht werd geplaatst in Crime, Serie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s