This Is Really It


ipod-vertigo_m480

Een ster worden is leuk. Je verveelt je in ieder geval niet. Een ster zijn is niet leuk. Het licht dat officiële sterren uitstralen zien we nadat ze zelf aeonen hartstikke dood zijn. Die indruk krijg je ook bij de volgende verbluffend moderne documentaire uit 1972 van Robert Frank over The Rolling Stones: Cocksucker Blues. Zelf willen ze niet dat de film vertoond wordt, en dat is niet gek. De film is onder een ‘court order’ en mag één keer per jaar vertoond worden in aanwezigheid van de regisseur.

Cocksucker Blues volgt de stierlijk verveelde rockers tijdens hun tour, inclusief een eindeloze reeks slampampers die in hun slipstream meedrijven, vaak geholpen door op zijn minst een heroïneverslaving. Frank, die in de buurt van the Stones mocht blijven omdat hij dope connecties had, werd ‘stoned shapelessness’ verweten, maar dat is exactly the point.

Als je deze rockumentaire bekijkt WIN je tijd. Keith Richards krijgt met terugwerkende kracht de primeur als eerste rockster die een TV uit het raam flikkert. In de aftiteling wordt Keith vermeld als ‘1ST T.V. REPAIR MAN.’

Laat deze film ff zien als je dochtercollega op het punt staat zich aan te melden voor The Voice of Holland. Bevat schokkende beelden van seks, drugs, en rock & roll. Maar het meest schokkende is dat Stevie Wonder in hun voorprogramma zit. Destijds een vooruitstrevende move omdat zwarte en witte muziek strikt gescheiden categorieën waren. Maar ja, wat moesten The Stones als ze zelf door zwarten in hun bestaan waren geshocked? Met Stevie is het sindsdien hard gegaan. Binnenkort neemt hij zelfs een duet op met Gerard Joling.

De algehele sociaal economische progressie van rock & roll wordt het beste geschetst door YouTuber Who2Are1You, die richard1973 bedankt voor de upload: ‘Thank you sooooooooo much…it’s in my ipod now.’ Precies. Rock & roll, it’s in our iPods [check U2 clippie] now. Where else?

Bevat ook cameos van Andy Warhol en Truman Capote.


Hier deel 2, 3, 4, 5, 6, 7 , 8 , 9 en 10.

Over D*J*K

Sun in Gemini, Moon in Aquarius, Scorpio rising,
Dit bericht werd geplaatst in Documentaire, Muziek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s